Coronavirus (COVID-19) - Aanpassing van onze dienstverlening

Een update over onze dienstverlening tijdens het Coronavirus.

Beste klant,

Hier even een persoonlijk bericht.

Wij hopen dat jij en je familie in goede gezondheid verkeren in deze onstuimige tijden.

De wereldwijde impact van het coronavirus (COVID-19) raakt onze sector en ons bedrijf in het diepst van het hart. Maar erger nog, die impact raakt ook jou, de klant die op ons rekent.

En net daarom blijven we er voluit voor gaan. Dat doen we onder meer door zo goed mogelijk bereikbaar (telefonisch en per email) te blijven voor jullie en jullie via de digitale middelen die we ter beschikking hebben ten dienste te blijven.

Op basis van het advies van de federale overheid om zoveel mogelijk thuis te blijven, hebben wij in het belang van jullie gezondheid en de gezondheid van onze medewerkers beslist om ons kantoor tijdelijk te sluiten. Afspraken maken voor bezoeken of dergelijke is tot nader order niet mogelijk.

Heb je vragen? Stel ze bij voorkeur per email want we zijn maar aanwezig met een beperkt aantal personen. Er wordt ook van thuis gewerkt waardoor de telefoon wel eens overbelast kan worden. We zullen ons uiterste best doen om iedereen binnen de 72 uur van antwoord te dienen. Op woensdag, zaterdag en zondag zijn we volledig gesloten en zal u geen antwoord van ons krijgen.

Van zodra deze maatregel opgeheven wordt, laten we u dit zeker weten op onze pagina.

We willen je alvast bedanken voor je begrip en voor het vertrouwen dat je ons geeft. We blijven er alles aan doen om dat vertrouwen te verdienen.

Zorg goed voor elkaar. Zodat we straks weer samen van zon, zee en andere leuke dingen kunnen genieten.

Veel succes in deze uitdagende periode!

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.