4 Goede redenen om te verhuizen naar een assistentiewoning

Zoek je een nieuw thuis, maar wil je het liefst zoveel mogelijk zelfstandig blijven wonen? Dan is verhuizen naar een assistentiewoning een uitstekende keuze. We geven je 4 goede redenen om te verhuizen naar een assistentiewoning.

Het is dé manier om je oude dag comfortabel door te brengen. Een assistentiewoning brengt gemak en gezelligheid met zich mee én ook is er volop aandacht voor jouw gezondheid. Wat maakt het nog meer aantrekkelijk om als zorgbehoevende 65-plusser op jezelf te wonen in dit type woning? 

1. Comfortabel wonen dankzij een goede infrastructuur

Ouder worden gaat soms gepaard met achteruitgang en gebreken. Hoe prettig is het dan om toch comfortabel te wonen? Een assistentiewoning beschikt over een infrastructuur die bij uitstek geschikt is voor minder mobiele mensen. Dit betekent dat de woning beschikt over brede doorgangen, ideaal voor bijvoorbeeld een rolstoel of rollator. En natuurlijk zijn stopcontacten eenvoudig te bereiken zónder dat je flink door de knieën moet en is ook de badkamer veilig ingericht. Dit verkleint mogelijke valpartijen en bevordert tegelijkertijd het woongenot.

2. Alle zorg binnen handbereik

In een assistentiewoning of serviceflat is alles wat je nodig hebt binnen handbereik. En dit is vooral op het gebied van zorg uiterst belangrijk. Zo geniet je van een vast aanspreekpunt en kom je ook op het gebied van thuiszorg niets tekort. Heb je voor een langere periode extra zorg nodig? Dit is realiseerbaar via crisis- en overbruggingszorg en kan snel voor je geregeld worden. En natuurlijk kan je 24/7 hulp inschakelen door middel van een noodknop. Je woont dus helemaal zelfstandig, maar je krijgt wel alle zorg die noodzakelijk is om prettig en aangenaam te leven.

3. Gezamenlijke services

In een assistentiewoning kan je ook een beroep doen op gemeenschappelijke diensten. Je hoeft niet per se iedere dag zelf te koken, want bij behoefte aan een warme maaltijd zijn er ook anderen die voor je klaar staan. Naast catering is het ook mogelijk om hulp te krijgen in het huishouden. Je hoeft dus niet iedere dag zelf de assistentiewoning schoon te maken. En ook als je thuisverpleging nodig hebt, is dit eenvoudig en snel te regelen!

4. Gezelligheid in de vorm van sociale contacten

Oud worden doe je het liefst zo prettig en aangenaam mogelijk. Daarom zijn sociale contacten essentieel. Terwijl je zelfstandig woont in een assistentiewoning, is er ook een gezamenlijke ontmoetingsruimte in de serviceflat aanwezig. Dit helpt om zo nu en dan met andere bewoners te kletsen of gezellig een spelletje te spelen. Ben je na een tijdje in de ontmoetingsruimte toe aan rust en privacy? Dan trek je je gewoon weer terug in je eigen assistentiewoning. Wil je je inzetten om het woongenot van anderen en jezelf te verbeteren? Neem actief deel aan de bewonersraad en doe waardevolle suggesties.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.