Blog

Asbest aangetroffen in twee derde van de onderzochte woningen: wat u moet weten

Sinds de invoering van het verplichte asbestattest in november 2022, zijn er 140.419 attesten uitgegeven, waarbij in 65% van de woningen asbest is gevonden.

Lees verder

Verplichte redelijke aanpassingen door VME's: een gids voor gelijke kansen in appartementsgebouwen

Ontdek hoe het Gelijkekansendecreet VME's verplicht om redelijke aanpassingen te maken voor personen met een handicap. Dit artikel belicht het belang van toegankelijkheid, biedt inzichten in de wetgeving en deelt inspirerende voorbeelden van oplossingen.

Lees verder

Nieuwe energienormen in Vlaanderen: wat betekent dit voor uw woning?

De Vlaamse regering heeft de energienorm definitief goedgekeurd, met eisen die vanaf 2030 ingaan. Ontdek welk energielabel uw woning moet behalen en de consequenties van niet-naleving.

Lees verder

Strengere boetes voor niet gemelde verbouwingen: wat u moet weten

Ontdek de nieuwe regelgeving omtrent boetes voor het niet melden van verbouwingen aan het kadaster. Met boetes tot €3.000 benadrukt de overheid het belang van tijdige registratie. Leer welke verbouwingen gemeld moeten worden en hoe boetes te vermijden.

Lees verder

Brandveiligheidsattest nog ontbrekend voor vele kustvakantiewoningen

41,4% van de vakantiewoningen aan de Belgische Kust heeft een brandveiligheidsattest, een lichte stijging sinds 2022. Ontdek waarom velen nog steeds achterblijven en de risico's die ze lopen.

Lees verder

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.