4 tips voor minder stress bij de start van uw vakantie

Heerlijk, bijna vakantie. Niets leuker om nu al weg te dromen van de activiteiten die u wil doen tijdens uw verlof. Maar om helemaal van uw rust te genieten, houdt u best rekening met volgend advies.

1. Maak een planning

Stel een ‘to do’-lijst op en duid daarop uw prioriteiten aan. Wat is afgehandeld? Wat moet nog gebeuren voor uw verlof, wat kan nog even wachten? Minder dringende zaken kan u al meteen inplannen na uw verlof. Zo kan u met een gerust gemoed vertrekken.

2. Berg alle werkgerelateerde hebbedingetjes eventjes op

Toegegeven, ze zijn handig en leuk, maar zorgen anderzijds ook dat u nooit helemaal van uw werk loskomt. Laat dus uw smartphone, tablet of laptop thuis zodat u er volledig ongestoord tussenuit kan. Uitzetten kan natuurlijk ook, alleen brengt het u makkelijker in de verleiding om die toch maar eventjes aan te zetten en snel even te kijken.

3. Ga niet meteen languit

Een bekend verschijnsel: ziek worden als u tot rust komt. Hoofdpijn, verkoudheid,...het wordt ook de ‘vrijetijdsziekte’ genoemd, en de oorzaak zit waarschijnlijk in de invloed van stress op het afweersysteem.

Om de kans op vrijetijdsziekte te verminderen, zorgt u best voor een geleidelijke overgang van inspanning naar ontspanning. Ga niet meteen languit liggen op uw bestemming maar blijf actief door wat te sporten en niet meteen een gat in de dag te slapen.

4. Vermijd ruzie, geef ruimte

Na elke vakantieperiode stijgt het aantal echtscheidingen. Dat wil niet per se zeggen dat de oorzaak in de vakantie ligt: sommige mensen stellen de scheiding uit omdat de vakantie al geboekt is, bij anderen zijn vakantie-irritaties de laatste druppel. Maar er valt wél iets van te leren.

Verwacht geen romantische wonderen van uw vakantie. Thuis doet u ook niet alles samen, dus waarom op vakantie wel? Maak die wandeling lekker alleen als uw wederhelft niet meewil. Koppels en families die elkaar ruimte geven, ook tijdens het verlof, komen de vakantie met minder ruzie door.

In Koksijde zijn er tal van activiteiten gepland tijdens de zomermaanden. Geniet van uw verlof.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.