De enige sterrenwacht van de kust nu in Koksijde!

Het Duinenhuis in Koksijde heeft haar educatief aanbod verruimd met een publieke sterrenwacht op het dakterras. Een unicum aan onze Belgische kust en meteen ook dé blikvanger in 2014. Het sterrenkijkpunt werd officieel gedoopt als “Sterrenjutter”.

Telescoop

In de koepel, waar plaats is voor een tiental mensen, staat een gloednieuwe telescoop Celestron C11 op een Skywatcher EQ6pro. U kunt er niet alleen genieten van het uitzonderlijk uitzicht op de duinen en de zee maar ook uw blik verruimen richting sterrenhemel. Met de telescoop is het mogelijk om planeten, de maan, nevels en sterrenhopen te observeren.

Educatief aanbod

Zowel de lokale Vereniging voor Sterrenkunde, opgericht in de schoot van het Duinenhuis, als gewone bezoekers kunnen binnenkort hun oog laten vallen op de planeet Jupiter of een prachtige dubbelster en nog veel andere hemellichamen. Onder leiding van ervaringsdeskundige Emmanuel Fabel worden er voordrachten en lezingen over botsende sterrenstelsels en het Mars One project georganiseerd. Vanaf september biedt het Duinenhuis ook nieuwe educatieve pakketten aan rond sterrenkunde en zal een bezoek aan de sterrenwacht ongetwijfeld voor heel wat kinderen een nieuwe wereld openen. Ideaal voor scholen en zeeklassen.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.