De vastgoedmarkt in België is één van de gezondste van Europa

Daarmee reageert de Vlaamse vastgoedmakelaardij (CIB Vlaanderen en BIV) op een eerdere studie van de OESO, die verklaarde dat de woningen nergens zo onbetaalbaar waren als in België.

De Vlaamse vastgoedmakelaardij wijst dan ook op krachtige argumenten die aantonen dat de Belgische vastgoedmarkt als één van de gezondste van Europa kan beschouwd worden:

  • In vergelijking met andere landen was vastgoed in België jarenlang bijzonder goedkoop. De gemiddelde verkoopprijs van een gewoon huis in België is vandaag nog altijd 15 tot 25 procent lager dan in onze buurlanden.
  • De Belgische woningkwaliteit ligt in België bijzonder hoog in vergelijking met heel wat andere landen. Belgische eensgezinswoningen zijn gemiddeld 40% ruimer en beschikt gemiddeld over 119m² bewoonbare oppervlakte, daar waar buitenlandse eensgezinswoningen over 87m² bewoonbare oppervlakte beschikken.
  • In 1980 waren er 1.130 wooneenheden per 1.000 gezinnen. Vandaag zijn er dat 1.090. Bovendien zit ook het aantal bouwvergunningen op een laag peil, waardoor van een overaanbod zoals in Spanje of Ierland geen sprake is.
  • De eigen inbreng van de Belgen loopt vaak op tot 30 procent en meer. De wanbetalingsgraad voor hypotheekleningen bedraagt 1,7 procent. De recente verstrakking van de voorwaarden voor hypothecaire leningen, wijst bovendien op een waakzaamheid die men in sommige andere landen niet heeft gekend. Bijkomend stellen we ook vast dat de Belg massaal kiest voor vaste rentevoeten.

 Zowel de federale als gewestelijke overheden zetten in op eigendomsverwerving, het aankopen van een eigen huis, wat zich tot nu toe uitte in een reeks fiscale stimuli.

Voor immo in Oostuinkerke is Immo Europe uw vaste partner.  Als ervaren makelaar met een stevige reputatie in Koksijde en St. Idesbald, kan u bij Immo Europe een waaier aan kwalitatieve studio’s, appartementen of villa’s aan zee te koop vinden.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.