Een tweede verblijf aan zee: de 4 voordelen

Een tweede verblijf aan zee: het is een droom die velen koesteren. Een slimme investering, bovendien, die heel wat voordelen biedt. We zetten de 4 belangrijkste troeven graag voor u op een rijtje.

1. Goedkope vakanties in alle comfort

Vooreerst natuurlijk: het eigen genot van een tweede woonst. Je komt en gaat naar de kust wanneer je maar wil. Vrijdagavond, goede weersvoorspellingen? Hopsakee: de kinderen mee, de auto in en naar zee! Gepensioneerden opteren er doorgaans voor om langere perioden aan de kust te verblijven: ook geen probleem!

2. De meerwaarde

Op lange termijn, lees 10 jaar of meer, stijgt uw onroerend goed flink in waarde. En dit zonder dat u er eigenlijk iets voor moet doen. Dit rendement overstijgt dat van een spaarrekening ruimschoots. Dat is altijd al zo geweest. En zo zal het ook altijd zijn.

3. Inkomsten

Als u dat wil, kan u uw onroerend goed via een immobiliënkantoor verhuren tijdens de periodes dat u er niet bent. Met de inkomsten die u via deze weg genereert, kan u in principe alle kosten dekken: taksen, syndic, noem maar op. En dit zonder al teveel rompslomp. Immo Europe neemt alle administratie en praktische regelingen op zich.

4. Successieplanning

Gezien de vele interessante fiscale maatregelen, kadert het bezit van een appartement of woning aan zee ook perfect in uw successieplanning. Reeds bij de aankoop kan u perfect de nodige maatregelen treffen opdat bij overlijden uw tweede verblijf zonder successierechten overgaat naar uw nabestaanden.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.