Immo Europe: een vader en een zoon aan het roer

Een vader en een zoon, samen aan het roer van een KMO. Evident is het niet. En toch. Ten huize Europe lijkt die bloedverwantschap net de sleutel naar succes.

“We zijn sidekicks”, begint Trevor. “We zijn zo op elkaar ingespeeld, dat één woord meestal genoeg is. En wanneer het even anders dreigt te lopen, haalt Anthony de angel uit de discussie met een vleugje van zijn typische humor. Zo gaat het al jaren. Op die manier breien we met plezier nog een half eeuwtje bij!” (lacht) Zet u schrap voor een boeiend dubbelinterview over verleden, heden en toekomst.

Trevor Sparks maakte zijn blijde intrede in Immo Europe in het jaar 1978. “Ons immobiliënkantoor werd 13 jaar eerder opgericht door mijn schoonvader, wijlen André Lenaers”, vertelt Trevor. “Hij was zeer rechtlijnig man. Streng maar rechtvaardig. Hij had gemerkt dat ik punctueel was en goed met cijfers. Dus dropte hij mij in de boekhouding.Daar kon ik een goede basis leggen. Vijf jaar later werd ik verantwoordelijk voor de verhuur. Ik was daar heel blij mee, want ik hou enorm van het rechtstreeks contact met de klanten. Nog steeds, trouwens.”

Omwenteling

De immobiliënbranche zag er totaal anders uit in de seventies. “Van wintertoerisme was er toen geen sprake”, vervolgt Trevor. “Het begon allemaal met de Paasvakantie en liep af eind september. In de winter konden we lange koffiepauzes houden op kantoor. Verhuringen liepen toen voor minstens twee weken, meestal zelfs voor een maand. Een appartement met een kleuren-tv was toen pure luxe. Elke verhuring ging voorafgaandelijk gepaard met een 5-tal plaatsbezoeken. Ook de verkoopbranche maakte een hele omwenteling. Een verkoopsovereenkomst, “compromis” in de volksmond, bestond toen uit één velletje A4. Vandaag is dat het tienvoud. Ook het toerismebeleid was op een andere leest geschoeid. Toen was de zondagse fanfare nog een écht evenement. Een schril contrast met vandaag.”

Streepje voor

Door de jaren heen heeft Immo Europe voortdurend ingespeeld op de nieuwe wensen en noden van hun klanten. “Tijden veranderen”, zegt Anthony (26). “En als modern bedrijf is het onze taak om actief op de nieuwe wensen en tendenzen in te spelen. Kortere verblijfsperiodes, snelle online-boekingen, duidelijke quoteringen van de verhuurpanden, noem maar op. Met onze nieuwe website bijvoorbeeld, hebben we weer dat streepje voor. Snel, helder, correct en zeer gebruiksvriendelijk. Daar staan we voor.”

Goede belegging

“Eén zaak is in onze 50-jarige geschiedenis nooit veranderd”, vult Trevor aan. “Een tweede verblijf aan de kust is en blijft een bijzonder goede investering. En dat zal altijd zo zijn. Mensen zullen altijd naar zee blijven komen en onroerend goed zal altijd in waarde blijven stijgen. Voorts zijn er, naast de meerwaarde, nog tal van bijkomstige voordelen. Zo kan je als eigenaar altijd je vakantie aan zee doorbrengen met je familie, wanneer je maar wil. En wanneer je er niet bent, kan je via seizoensverhuur nog een flinke cent bijverdienen. Minstens genoeg om al je vaste kosten moeiteloos te recupereren. Kortom: een tweede verblijf is een veel betere keuze dan pakweg een staatsbon of een andere belegging als je ’t mij vraagt.”

Opa’s leuze

Anthony: “Immo Europe verhuurt jaarlijks honderden vakantiewoningen en appartementen en beheert meer dan 150 residenties. We verkopen evengoed kleine bestaande woningen als grote nieuwbouwprojecten. Dit alles doen we in de geest van de oprichter, mijn opa André Lenaers. Zijn leuze was: ‘Wees stipt en correct en het vertrouwen van de klant zal je beloning zijn’. Een halve eeuw later is dat nog altijd een waarheid als een koe.”

Toekomst

De toekomst van Immo Europe zit gebeiteld. “Onder de vleugels van mijn vader kon ik de voorbije 5 jaar reeds flink wat ervaring en knowhow opdoen”, vindt Anthony. “Mijn vriendin Stephanie en ik krijgen alle kansen om ons te ontplooien als toekomstige zaakvoerders. We voelen ons hierbij gesteund door ons enthousiaste team medewerkers. Kortom: het is een plezier om ’s morgens in de Zeelaan 212 te arriveren. En zoals papa reeds zei: wij zijn sidekicks. Dagelijks samenwerken heeft onze band enorm versterkt. Daarom mag hij van mij nog niet op pensioen gaan. Ik ben blij dat de regering de pensioengerechtigde leeftijd heeft opgetrokken!” (lacht)

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.