Maar wat doet een syndicus eigenlijk allemaal voor zijn mede-eigenaars?

Immo Europe beheert een 150-tal grote en kleine gebouwen. Die zijn samen goed voor dik 2.000 tevreden eigenaars. Ons team syndic bestaat uit 6 mensen die voltijds bezig zijn met het beheer van gebouwen.

Mensen hebben vaak een verkeerde perceptie van het werk van een syndicus. Alsof wij voortdurend brandjes moeten blussen: klinken repareren en klusjesmannen ambeteren. Verre van. Een syndicus beheert jouw gebouw als een goede huisvader. En dat houdt bijzonder veel in, want de branche is enorm strikt en streng gereglementeerd. Ziehier een kort maar krachtig overzicht van ons takenpakket.

1. Administratie

Elke meergezinswoning is als een land. De bewoners zijn de wetgevende macht, de syndicus is de uitvoerende macht. En de Algemene Vergadering is zoals het parlement. Daar worden de beslissingen genomen. De syndicus organiseert, akteert en notuleert elke bijeenkomst en elk besluit.

2. Boekhouding

De rekening moet kloppen. Elke transactie, in of uit, moet gestaafd worden. De syndicus is dus tegelijk ook penningmeester van het gebouw. Ook hier is transparantie heel belangrijk. Elke eigenaar kan op elk moment de financiële toestand van zijn gebouw raadplegen.

3. Technische hulp

Lift defect? Klink kapot? Dakpan afgewaaid? We staan paraat en fiksen het euvel binnen de kortst mogelijke termijn.

4. Service & Onderhoud

Elk gebouw vraagt zorg. De lift moet onderhouden worden, de gemene delen moeten er netjes bijliggen, enzovoort. De syndicus regelt al deze lopende zaken. Daar hoort periodiek en proactief bezoek bij, om te checken of alles wel snor zit in het gebouw.

5. Algemene organisatie

Soms zijn er ingrijpende (onderhouds)werken nodig. Een gevelrenovatie, bijvoorbeeld. Die werken gaan we goed organiseren en dirigeren.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.