Meer en meer Belgen beschikken over een tweede verblijf om hun vakantie in door te brengen.

Zeven procent van de Belgische gezinnen beschikt over een tweede woning om hun vakantie in door te brengen.

Uit een studie van het onderzoeksbureau WES blijkt dat ruim zeven procent van de Belgische gezinnen beschikt over een tweede woning om hun vakantie in door te brengen.

Het bezit van tweede woningen is gestegen.

De laatste tien jaar is het aantal gezinnen toegenomen. Daardoor is ook het bezit van tweede woningen gestegen tot 350.000 vandaag. Dat zijn er 40.000 meer dan tien jaar geleden. De meeste daarvan zijn klassieke tweede verblijven zoals appartementen, studio's, bungalows of villa's. 80.0000 gezinnen zijn eigenaar van een chalet of stacaravan met vaste standplaats op een kampeerterrein.

Twee derde van de tweede woningen is in België gelegen, met de meeste aan de kust en de rest in de Ardennen. Het vastgoed in België vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 30 miljard euro, waarvan de tweede verblijven aan de kust een geschatte totaalwaarde hebben van 20 miljard euro.

Ook Immo in Koksijde biedt tal van mogelijkheden.

Koksijde biedt heel wat ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud. Deze badplaats is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een vakantie aan zee.
Immo Europe heeft een zeer ruim aanbod aan studio’s, appartementen en villa’s te huur in Koksijde en St. Idesbald. Bij onze dienst jaarverhuur kan u op zoek naar een permanente stek aan de kust.

Het onderzoek van WES is uitgevoerd eind vorig jaar. 5.500 Belgische gezinnen zijn ondervraagd.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.