Nostalgie naar vakantieplek uit de kinderjaren

Uit een enquête van de Britse reissite TravelSupermarket blijkt dat steeds meer mensen het leuk vinden om naar een bestemming te reizen waar ze zich als kind ook geamuseerd hebben.

48 procent van de respondenten herbeleeft geregeld een vakantie uit hun jeugdjaren. Zo’n 27 procent keert minstens eens in de twee jaar terug naar een nostalgische vakantieplek.

Op die vakantiebestemming kopiëren we vaak het vakantiegedrag van vroeger. Respondenten ouder dan 55 jaar willen vooral genieten van een ijsje, zandkastelen bouwen en schelpjes zoeken. Vakantiegangers tussen 18 en 34 jaar willen dan weer eerder een museum bezoeken, of gaan kamperen.

Populaire activiteiten aan zee

Bij de populairste activiteiten van vroeger behoren ijsjes eten, zandkastelen bouwen, schelpen verzamelen, strandspelletjes spelen, lokale bezienswaardigheden bezoeken, in de golven springen, vissen,... kortom allemaal ontspannende bezigheden die u tijdens een vakantieverblijf aan zee kunt uitoefenen.

Een vakantieplaats vol goede herinneringen

Maar waarom reizen vakantiegangers nu net naar de plaats waaraan ze goede jeugdherinneringen hebben? Een groot aantal mensen heeft geen energie meer om een nieuwe vakantie uit te stippelen. En ook de crisis speelt een rol.  Reist u naar een gekende en vertrouwde vakantiebestemming dan geeft u dit een veilig gevoel en weet u dat de prijs/kwaliteitsverhouding goed zit.

Koksijde biedt tal van activiteiten voor alle leeftijden en is de ideale vakantiebestemming voor jongeren en ouderen.

Als ervaren makelaar met een stevige reputatie in Koksijde en St.-Idesbald, kunt u bij Immo Europe een waaier aan kwalitatieve studio’s, appartementen of villa’s aan zee vinden. Immo Europe is uw garantie voor een geslaagde vakantie aan de kust.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.