Slimme tips om je energiefactuur te verlagen

Kou is niet comfortabel en dus zet je al snel de kachel aan zodra de herfst zijn intrede doet. Gelukkig kan je van alles doen om de energiekosten zoveel mogelijk te beperken. Lees daarom onze slimme tips!

Stap over naar een goedkope energieleverancier

Er zit verschil in kosten tussen de verschillende energieleveranciers. Daarom loont het om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit doe je bijvoorbeeld via een energievergelijker. Zorg dat je de gegevens van je energieverbruik bij de hand hebt zodat je correct kan vergelijken op gas- en elektriciteitsprijzen. Houd naast voordelige tarieven ook promoties en/of welkomstkortingen in de gaten. Dit kan je honderden euro's per jaar aan voordeel opleveren.

Krijg meer inzicht in je energieverbruik

Bewustwording is bijna altijd de eerste stap die je neemt in het verlagen van je energienota. Krijg daarom inzicht in je energieverbruik en schaf een slimme meter aan. Dit maakt het voor jou eenvoudiger om meer grip te krijgen op de hoeveelheid energie die je verbruikt. Er zijn ook andere manieren om je energieverbruik te monitoren. Draag bijvoorbeeld goede pantoffels of zet bij kou niet direct de kachel aan, maar trek een extra trui aan. En doe ook de verlichting uit wanneer je niet thuis bent of kies voor slimme verlichting die je bedient via een app.

Isoleer je woning

Je huis isoleren is een uitstekende manier om geld te besparen op je energierekening. Hoe meer warmte er verloren gaat, hoe harder je moet stoken om je woning warm te krijgen. Onderzoek daarom de mogelijkheden om bijvoorbeeld je vloer, gevels of het dak van je huis beter te isoleren. Soms zijn er subsidiepotjes beschikbaar waar je een beroep op kunt doen om voordelig maatregelen te treffen. In sommige situaties kan je ook geld lenen waarbij de rente fiscaal aftrekbaar is.

Plaats zonnepanelen op het dak van je huis

Investeren in een zonnepanelen is een uitstekende manier om duurzame energie op te wekken. Het vraagt om een eenmalige investering, maar het helpt tegelijkertijd om op een slimme manier met energie bezig te zijn. Wat je opwekt en zelf niet nodig hebt, verkoop je terug aan de energieleverancier. Dit levert je al snel een aantrekkelijke besparing op waardoor je energienota veel lager uitvalt. Plan daarom een gesprek met een erkende zonnepanelen installateur en sla je slag.

Vervang oude en energievretende apparaten

In en rondom je huis zijn er allerlei maatregelen die je kan treffen om te besparen op je energienota. Kijk bijvoorbeeld eens naar je wasmachine of droger, want zijn ze wel zo voordelig in energieverbruik? Tegenwoordig zijn er allerlei slimme elektrische apparaten te koop die werken in combinatie met een app. Ze geven je perfect inzage in je energieverbruik.

Kortom: er is werk aan de winkel! Ga daarom na op welke punten jij geld kan besparen op je energierekening.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.