Uw tweede verblijf aan de kust is voortaan aftrekbaar als beroepskost

Zelfstandigen met een vennootschap kunnen vanaf heden beroepskosten inbrengen die niets te maken hebben met hun beroepsactiviteit.

Stel: u bent een hardwerkende zelfstandige met een tweede verblijf aan de kust. In het weekend of in de vakantieperiodes komt u uiteraard naar uw vakantiewoning om aan de dagelijkse drukte te ontsnappen. Tot op heden mocht u de kosten van dat eigendom niet bij de fiscus inbrengen als beroepskosten, omdat dit niet gelinkt is aan uw beroepsactiviteit.

In enkele recente arresten van het Hof van Cassatie werd echter gesteld dat die kosten wél degelijk aanvaard moeten worden. Hiermee komen ze wel terug op vroegere rechtspraken, voegt het Hof eraan toe.

Diverse fiscalisten aanschouwen deze maatregel als “zeer straf” aangezien dit een impact kan hebben op zowel lopende zaken als dossier uit het verleden. Er wordt zelfs gesteld dat mensen de Belgische staat voortaan kunnen aanklagen omdat ze de eigen wetgeving in het verleden verkeerd interpreteerden.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.