Vakantiewoning aan zee? Dit zijn de voordelen!

Zon, zee, strand – wie wil dat nu niet? Met een (vakantie)woning aan de kust geniet je van een ongeëvenaard vakantiegevoel wanneer je maar wilt. Wij zetten de voordelen van een huisje aan zee voor je op een rijtje!

1. Vakantiegevoel het hele jaar door

Kijk jij altijd uit naar je volgende bezoek aan de zee? Met een huisje aan de kust hoef je de golven nooit vaarwel te zeggen. De kids bouwen zandkastelen wanneer ze maar willen, de hond jaagt zoveel zeemeeuwen op als zijn hartje maar begeert en jij geniet iedere dag van een heerlijke strandwandeling en een prachtig uitzicht.

2. Puur natuur - dat is pas genieten

Het is wetenschappelijk bewezen dat tijd doorbrengen in de natuur goed is voor je mentale gezondheid. Waar is de natuur nu beter dan aan het strand? Geniet van het therapeutische effect van het geluid van de golven, spoel de stress van je af in het zoute zeewater of wandel door het prachtige duingebied. Een boottochtje maken, vogels spotten, paardrijden, fietsen of een vroege ochtendwandeling maken is alles wat je nodig hebt om de drukte van de werkweek te vergeten.

3. 100% plezier voor de kinderen

De kinderen zullen zich niet vervelen op het strand. Naast het bouwen van zandkastelen en het spelen in de branding, zullen ze zich zeker vermaken met gocarts op de dijk of met een ijsje op de boulevard. Een dagje uit plannen? Bezoek Plopsaland De Panne, het NAVIGO-museum of de befaamde Duinenabdij te Koksijde. Ook tieners hebben genoeg te doen aan de zee. Aan beachbars geen gebrek langs de zeedijk!

4. Het strand is altijd dichtbij

België is klein maar fijn. Zijn bescheiden formaat betekent dat je altijd snel aan zee bent. Ga met de auto of met de trein richting je vakantiehuisje. Langer dan drie uur zul je er sowieso niet over doen. Het voordeel van een huisje aan het strand is bovendien dat je nog dichter bij zee bent. ’s Morgens ben jij de eerste op het strand en je hoeft er geen uren voor in de file te staan. Ben je je zonnecrème vergeten? Dan haal je die snel even op. Aan het eind van de dag haast jij je ook niet om de files voor te zijn. Nee, jij zit nog lekker met een cocktail op een terrasje om de zon in de zee te zien zakken.

5. Aan culturele en culinaire hoogstandjes geen gebrek

Badplaatsen hebben vaak meer te bieden dan zon, zee en strand. Wil je wat cultuur snuiven? De meeste plaatsjes aan de kust zullen je weten te bekoren. Vooral in Koksijde zul je niet snel uitgekeken zijn - hier zijn zoveel musea om te bezoeken. Je dagje uit afsluiten met culinaire kunstwerkjes? Koksijde telt héél wat restaurants met een excellente score in de Gault & Millau- of Michelingids waar je geniet van de heerlijkste gerechten en een prachtig uitzicht. Vooral de verse vis moet je een keer geprobeerd hebben.

6. Shop till you drop!

De meeste winkels in badplaatsen zijn zeven dagen in de week geopend, vaak tot laat. Ga dus winkelen wanneer je wilt! Geniet ook van de vele evenementen die aan de kust worden georganiseerd. Het mag duidelijk zijn, aan zee is het onmogelijk om je te vervelen.

7. Elke dag verse vis

We noemden het zonet al even, maar dit voordeel is zo groot dat wat extra nadruk erop geen kwaad kan. Aan de kust geniet je van verse vis wanneer je maar wilt. Verse mosselen met frietjes zijn een aanrader, maar paling in 't groen of overheerlijke garnaalkroketjes doen het ook prima op een zomerse dag. Eigenlijk moet je alles wel een keer geprobeerd hebben!

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.