Vastgoedstyling: zo verkoop je je woning nog sneller

Vastgoedstyling is een trend die in de Verenigde Staten is ontstaan en ondertussen ook in België heel populair is. Zelf kan je je er natuurlijk ook aan wagen, maar voor een echte meerwaarde bij verkoop schakel je toch best een specialist in.

Wat is het nut van vastgoedstyling?

Heb je de stap gezet om je huis of appartement te verkopen? Dan presenteer je je eigendom uiteraard het liefst op zijn best. Een eerste indruk maak je namelijk maar één keer. Een grondige poetsbeurt en netjes opruimen is een eerste stap, maar je woning restylen gaat veel verder. Zo blijkt de inschakeling van een vastgoedstylist een interessante piste. Die heeft de ervaring en de kennis om je woning om te toveren tot een aantrekkelijk pand dat meteen indruk maakt bij de potentiële kopers. Een make-over zeg maar die de positieve kanten in de verf zet met een aantal goed doordachte aanpassingen. En die hoeven heus niet duur of ingewikkeld te zijn.

Hoe gaat een vastgoedstylist tewerk?

We zeiden het al, vastgoedstyling hoeft zeker niet complex te zijn. De vastgoedstylist kiest dus niet voor een volledige herinrichting, maar maakt je woning aantrekkelijker met een reeks simpele ingrepen. Denk aan het weghalen van persoonlijke voorwerpen of het verplaatsen van enkele meubels. Zo wordt je inrichting een pak minder druk.

Omgekeerd zijn ook toevoegingen mogelijk: een felgroene plant bijvoorbeeld, of een cosy tapijt, classy kussens of trendy decoratie. Ook het binnenhalen van natuurlijk licht is een vast onderdeel bij vastgoedstyling. Hoe helderder een ruimte, hoe aangenamer, weet je wel.

Het uiteindelijke doel is een woning die ruimte, licht, huiselijkheid en een neutrale sfeer uitstraalt. Die legt de vastgoedstylist ten slotte vast op de gevoelige plaat. Want zonder sprekende foto’s, geen bezoekers.

Kan ik zelf mijn woning restylen?

Je kan natuurlijk ook zelf je huis onder handen nemen. Daarbij is vooral ruimtelijk inzicht belangrijk. Je dient je woning ook te bekijken door de ogen van een vreemde en dat is geen sinecure. De persoonlijke band met je huis of appartement loslaten, is de boodschap. Dit zijn alvast enkele tips:

  • Verwijder fotokaders en persoonlijke accenten.
  • Gebruik neutrale kleuren. Die felrode muur kan dus wel een likje verf verdragen.
  • Zet een vaas of decoratieartikel op de eet- of salontafel.
  • Kies voor een lekker geurtje in het toilet en bij uitbreiding in de hele woning.
  • Trek de gordijnen open.
  • Heb je je woning al leeggemaakt? Meubels in karton kunnen er net als echt uitzien en creëren een huiselijke sfeer.

Conclusie

Vastgoedstyling is een relatief jong fenomeen in Europa, maar heeft alles in huis om uit te groeien tot een vast onderdeel van het verkoopproces. Je woning raakt immers niet alleen vier à vijf keer sneller verkocht, de meerwaarde kan ook oplopen tot acht procent! Verkopen in stijl dus voor een steile waardestijging.

 

Ook Immo-Europe is thuis in vastgoedstyling. We leggen je op ons kantoor met plezier uit hoe we de verkoopprijs van je vastgoed kunnen optimaliseren.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.