Verplichte rookmelders voor nieuwe huurovereenkomsten

Verhuurt u een woning of appartement? dan moet deze uitgerust zijn met voldoende rookmelders.

Op 1 januari 2013 traden nieuwe Vlaamse verplichtingen over het plaatsen van rookmelders in huurwoningen in werking. Alle huurwoningen waarvoor een nieuw huurcontract wordt afgesloten na 31 december 2012 moeten uitgerust zijn met voldoende rookmelders.

In de huurovereenkomsten die betrekking (kunnen) hebben op huisvesting werd daarom een nieuw artikel ingevoegd dat duidt dat het bewijs van de effectieve plaatsing van de rookmelders aan de overeenkomst moet worden toegevoegd.

Daarnaast vermeldt het artikel dat de verhuurder aansprakelijk is voor de aankoop- en installatiekosten van de rookmelder(s) en dat de huurder aansprakelijk is voor het onderhoud en de vervangingskosten na afloop van de door de fabrikant vermelde levensduur van de batterij.

Immo-Europe kan u begeleiden en advies geven welke overeenkomsten aangepast moeten worden. Wij verhuren al 3 generaties lang honderden appartementen en woningen in Koksijde en Sint-Idesbald waardoor we beschikken over de vakkennis rond huurovereenkomsten.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.