Vissoep op zijn Westkusts!

De vissoep van Immo Europe-bestuurder én hobbykok Trevor Sparks heeft de voorbije jaren een stevige reputatie opgebouwd. Wil je indruk maken op je schoonmoeder? Dan is dit de sleutel naar succes.

Bereiding

Verwarm je olijfolie in een grote pot en fruit de ui en de venkel zo'n 5 à 7 minuten, tot het geheel glazig is, maar niet bruin. Voeg hieraan de ansjovis toe en fruit nog een 2-tal minuten. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat enkele minuten pruttelen. Voeg nu de fumet, de tomaten en saffraan toe en breng alles aan de kook. Zet het deksel op de pot en laat zo'n 25 minuten sudderen op een laag vuurtje. Daarna mix je dit alles tot een mooie, gladde soep. Breng het geheel wat op smaak met peper en zout.

Afwerking

Breng de soep terug aan de kook en voeg dan de vis, schaal- en schelpdieren toe. Laat het geheel sudderen tot alle vissoorten gaar zijn (zo'n 5 à 10 minuten, afhankelijk van je vismix en de grootte van de stukken). Schep de vis voorzichtig uit en plaats ze in een diep bord, waar je vervolgens ook de soep over giet. Werk af met een paar gepelde garnalen en gehakte platte peterselie. Dien op met (geroosterd) stokbrood en eventueel wat rouille.
Ready is Freddy. Smakelijk!

Ingrediënten

2 el olijfolie
1 ui gesnipperd
½ venkelknol gesnipperd
2 teentjes knoflook
25gr ansjovis uit blik
1 liter visfumet
150 ml witte wijn
1 blik gehakte tomaten (400 gr)
1 kl saffraan
Platte peterselie.
Verschillende
vissoorten, schelp- en schaal dieren (200 gr/persoon). Laat je inspireren door de marktaanvoer. Zalm, zeeduivel (lotte), inktvisringen, gambas, scampi, crevettes royale, mosselen en gepelde garnalen zijn ideaal.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.