Waarom een vastgoedmakelaar inschakelen?

Wanneer je een huis, appartement of stuk grond wil verkopen, heb je twee opties: je regelt de volledige verkoop zelf of je gaat in zee met een vastgoedmakelaar. Maar hoe kies je de vastgoedmakelaar die het best bij je past?

De beste match

Vastgoedkantoren vind je in ons land in overvloed. De kunst bestaat er dus in het juiste te kiezen. Je wilt namelijk dat het bedrag dat je ervoor betaalt goed besteed wordt. Hou bij je zoektocht daarom vier aspecten in het achterhoofd: regio, prijsklasse, promotie en buikgevoel.

  1. Kies voor een lokale of regionale vastgoedmakelaar. Die kent de verwachtingen van potentiële kopers of huurders in je regio en weet wat de prijsklasse is van gelijkaardige woningen in de omgeving.

  2. De meeste vastgoedmakelaars specialiseren zich in vastgoed binnen een bepaalde prijsklasse. Ga dus op zoek naar een makelaar die panden verkoopt en verhuurt die binnen jouw vooropgestelde budget vallen. Een luxevilla van de hand doen via een makelaar gespecialiseerd in vakantiehuisjes in de Ardennen is dus geen goed idee.

  3. Check tijdens je zoektocht zeker de website van een aantal kantoren. Hoe worden panden online gepromoot? Past de voorstelling bij wat jij in gedachten had? De eerste indruk van een woning – ook online – is namelijk heel belangrijk. Net daarom werkt Immo Europe samen met een professionele fotograaf.

  4. Last but not least: volg je gevoel. Maak een afspraak met een vastgoedmakelaar die jij interessant vindt. Tijdens deze ontmoeting kun je al je vragen over de verkoopaanpak en het prijskaartje voorleggen. Heb je na het gesprek nog steeds een goed gevoel bij het kantoor? Dan heb je jouw ideale match gevonden!

Waarom kiezen voor een vastgoedmakelaar?

Bij de verkoop of verhuur van een pand komt heel veel kijken. Wil je er liever niet te veel van je vrije tijd in steken? Dan is een vastgoedmakelaar een must. Bij Immo Europe beschikken we namelijk over de nodige vakkennis en ervaring om dit proces efficiënt en professioneel aan te pakken. Welke stappen nemen we hierbij precies?

  1. We bepalen een realistische en marktconforme vraagprijs. Dat doen we op basis van jaren ervaring, een grondige inspectie en een vergelijking met gelijkaardige panden. Zo leggen we een prijs vast die zowel aantrekkelijk is voor de verkoper als voor de kandidaat-kopers.

  2. We zetten je pand optimaal in de kijker. Met een duidelijke omschrijving en stijlvolle foto’s krijgt je woning de aandacht die het verdient, op onze website én op overkoepelende immosites. Daarnaast kunnen we dankzij onze databank vol kandidaat-kopers de juiste mensen contacteren en informeren over jouw pand.

  3. Immo Europe organiseert de bezoeken voor potentiële kopers. Wij leiden de geïnteresseerden rond, beantwoorden hun vragen en overtuigen ze van de voordelen van je eigendom.

  4. Bij een verkoop of verhuur komen ook heel wat wettelijke verplichtingen. Ook hier hoef je je geen zorgen over te maken. Wij voorzien alle nodige documenten zoals het energieprestatiecertificaat (EPC-certificaat), het attest van de elektrische keuringen, het bodemattest, …

  5. Hebben we een koper gevonden? Dan maken we alle documenten op volgens de regels van de kunst en begeleiden we je bij het finaliseren van de verkoop of verhuur.

Wat je zelf doet, is niet altijd beter…

Ok, doorgaans weegt ‘doe-het-zelven’ minder door op het budget, tenminste als je over de vereiste skills beschikt. In die optiek is een vastgoedmakelaar onder de arm nemen zeker een goede zaak! Je spaart er niet alleen tijd mee uit, maar je kunt ook op beide oren slapen. Het verkoop- of verhuurproces verloopt immers professioneel en in lijn met de geldende wet- en regelgeving. 

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.