Wil je je woning verkopen? Dan moet je een EPC “nieuwe stijl” kunnen voorleggen.

Wil je je woning verkopen? Dan moet je voortaan een nieuw energieprestatiecertificaat (EPC) kunnen voorleggen. Eentje dat werd opgemaakt na 01/01/2019, in de nieuwe stijl. EPC’s ouder dan 2 jaar zijn bij verkoop niet meer geldig.

Begin 2019 werden EPC’s in een nieuw kleedje gestopt. De certificaten kregen een nieuw label en werden ook nog eens inhoudelijk uitgebreid. Naast de standaardgegevens, geeft het EPC nu ook duidelijke adviezen, aandachtspunten en renovatietips op, helemaal op maat van je woning. Bij eengezinswoningen krijg je er nog tips en prijsindicaties bovenop, onder andere voor het plaatsen van zonnepanelen en andere maatregelen om je woning in regel te brengen met de energiedoelstelling 2050.

Deze EPC’s “nieuwe stijl” zijn vanaf nu de verplichte maatstaf bij elke verkoop. EPC’s die dateren van voor de vernieuwing, voldoen niet meer.

Wil je je pand verhuren? Dan kom je wel nog weg met een “oud” energieprestatiecertificaat.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.