5 redenen om een makelaar onder de arm te nemen bij het verhuren van een woning

Een huis of appartement verhuren doe je niet elke dag en moet bijgevolg doordacht gebeuren. Wij geven je vijf redenen waarom het verstandig is om een specialist onder de arm te nemen.

1. Kennis van zaken

Een makelaar kent de verhuurmarkt door en door en weet als geen ander hoe je het verhuren van een woning het best aanpakt. Op basis van de nodige juridische en technische kennis stelt de makelaar het volledige huurdossier op. Daarnaast voorziet de makelaar ook alle nodige attesten en certificaten zoals het EPC-certificaat, het attest van de elektrische keuring etc. Want laat ons eerlijk zijn: een plaatsbeschrijving of een gedetailleerde huurovereenkomst opstellen, zonder dat je over de nodige kennis beschikt, is een complexe én tijdrovende opdracht.

2. Vergroot de kans op een snelle verhuur

Een vastgoedmakelaar weet als geen ander hoe hij jouw pand het best in de kijker kan zetten. Bij Immo Europe doen we dat als volgt. We nemen de promotie volledig op ons: van het schrijven van een aantrekkelijke voorstellingstekst tot het nemen van foto’s die je woning optimaal profileren. Tegelijk bepalen we een huurprijs die realistisch is en in lijn ligt met de huidige verhuurprijzen in de regio. Je huis of appartement verschijnt tot slot op onze website en overkoepelde immosites en daarnaast schrijven wij ons ruim netwerk proactief aan. Alles wordt in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat je pand zo snel mogelijk verhuurd wordt.

3. Zoeken naar geschikte huurders

Je woning snel verhuren is één zaak, maar een goeie, betrouwbare huurder vinden is een ander paar mouwen. Want je wilt toch kost wat kost vermijden dat de ene huurder door omstandigheden de andere opvolgt? Mogelijke huurders ontmoet je daarom best face to face. Een tijdrovende taak die we met veel plezier van je overnemen. We laten je pand zien aan de kandidaat-huurder en gaan, op basis van onze ervaring en inzichten, op zoek naar de geschikte huurder.

4. Vlotte administratieve verwerking

Nadat we de geschikte huurder hebben gevonden, maken we alle nodige documenten op volgens de regels van de kunst. Denk aan de huurovereenkomst, de plaatsbeschrijving en de opname van de meterstanden. We nemen ook de overdracht van de nutsvoorzieningen en de inning en het beheer van het huurwaarborgdossier op ons.

5. Zorgeloos verhuren

Nadat alle papieren in orde zijn gebracht, begint het echte werk: de huurder bewoont je pand en er moeten heel wat zaken worden opgevolgd. In het eerste jaar nemen wij dit volledig in handen. Wij storten de huur door naar jou, indexeren jaarlijks de huurprijs, beheren het dossier op dagelijkse basis en verdelen de gemeenschappelijke lasten en de gemeente-, milieu- en provinciebelastingen tussen de eigenaar en huurder. Wij bieden je met andere woorden gemoedsrust. Indien je deze service na een jaar wenst verder te zetten, kan dit uiteraard op eenvoudig verzoek.

 

Wil je vastgoed verkopen? Lees dan in dit artikel waarom je ook dan best een vastgoedmakelaar inschakelt.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.