5 tips tegen inbraken tijdens uw vakantie

De zomervakantie is een uitgelezen periode voor inbrekers om hun slag te slaan. De vele onbewoonde huizen vormen een ideale prooi. Met deze vijf tips krijgen inbrekers deze zomer geen kans.

De zomervakantie is een uitgelezen periode voor inbrekers om hun slag te slaan. De vele onbewoonde huizen vormen een ideale prooi. Met deze vijf tips krijgen inbrekers deze zomer geen kans:

  • Sluit alle ramen en deuren, inclusief het kleine raampje op zolder of in het toilet. Vaak weet een dief zich door de kleinste openingen te wurmen.
  • Kies bij een voordeur voor een exemplaar waarin dievenklauwen of veiligheidsscharnieren geïntegreerd zijn. Hierdoor kan een deur niet meer aan de scharnierzijde geopend worden als de scharnierpennen door de inbreker zijn vernield.
  • Het wordt voor inbrekers een stuk lastiger om een huis binnen te komen als een woning over ramen en deuren met klasse 2 of 3 hang- en sluitwerk beschikt. Dit is een label dat het veiligheidsniveau typeert.
  • Een voorzetrolluik werkt niet alleen verduisterend, zonwerend en isolerend, maar ook diefstalverlagend.
  • Een zichtbare aanwezigheid van een alarminstallatie kan menig dief al afschrikken om het huis binnen te gaan.

Als u op vakantie vertrekt, laat dan niet de volledige periode de rolluiken naar beneden en let ook op met een volgepropte brievenbus. Briefjes op de deur met de vermelding: "afwezig tot ..." zijn helemaal uit den boze. Draag zorg voor uw sleutels, hang geen label met adres, naam of telefoonnummer aan de sleutelring.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.