Burgemeester feliciteert Immo Europe met jubileum

Ook burgemeester en ere-notaris Marc Vanden Bussche heeft Immo Europe door de jaren heen zien evolueren van bescheiden agence tot modern bedrijf.

Ook burgemeester en ere-notaris Marc Vanden Bussche heeft Immo Europe door de jaren heen zien evolueren van bescheiden agence tot modern bedrijf. “Europe heeft altijd al een goede naam gehad in onze gemeente en daarbuiten”, vindt hij. “Trevor en zijn ploeg medewerkers hebben ook nooit stilgestaan. Een halve eeuw lang zijn ze mee geëvolueerd en gegroeid.”

Toerisme is vrijwel de enige industrie in Koksijde. En daar is het gemeentebestuur van Koksijde zich maar al te goed van bewust. “Het is onze taak en onze plicht om de toeristische sector te ondersteunen”, zegt Marc Vanden Bussche. “En dit doen we dan ook voluit. De Dienst Toerisme en de VVV krijgen jaarlijks flink wat budgetten om een degelijk en modern beleid uit te stippelen. Maar het gaat veel verder dan dat. Nagenoeg àlle inspanningen van het gemeentebestuur kaderen in een ruimer toeristisch plan. De aanleg van nieuwe straten en pleinen, de vernieuwing van onze musea, de programmatie van ons Casino Koksijde, de uitbouw van onze sport-infrastructuur, noem maar op. Onze recentste troef is zonder twijfel de realisatie van de Golf Ter Hille in Oostduinkerke. Dit project van dik 20 miljoen euro is nu, een jaar klaar, en we beginnen de toeristische vruchten te plukken. We hebben thans de kaap van 1.000 leden bereikt. Als het zo doorgaat, zullen we eind dit jaar kunnen afklokken aan 10.000 greenfees. Een onverhoopt succes.”

Toekomst verzekerd

De diverse toeristische actoren (hotels, immobiliënkantoren, horeca,…) dragen uiteraard bij aan het succes van Koksijde. “En Immo Europe is echt wel een van die zaken waar we terecht trots op mogen zijn”, oordeelt de burgemeester. “Alleen wie correct zaken doet, haalt de kaap van 50 jaar. Wat mij ook plezier doet, is dat de toekomst verzekerd is. Met Anthony Sparks staat een derde generatie klaar. Het is een jonge enthousiaste kerel die mij in veel opzichten doet denken aan zijn vader, Trevor. Langs deze weg wens ik dus zowel de familie Sparks als hun medewerkers oprecht te feliciteren. Op naar het eeuwfeest!”

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.