Investering van 26 miljoen euro in kustveiligheid in 2013.

Het gaat om belangrijke werken in het kader van het Masterplan Kustveiligheid, een plan om de Belgische kust tegen zware stormen te beschermen.

Masterplan kustveiligheid voor tien kustgemeenten

In het plan staan alle ingrepen en alternatieven om een veilige kust te creëren. Alle gemeentebesturen van de tien kustgemeenten werden betrokken bij de opmaak van het plan en  hebben zich er principieel mee akkoord verklaard.  Ook in 2013 wordt er fors in kustbeveiliging geïnvesteerd. Vlaams minister Crevits : “Dit jaar investeren we 26 miljoen euro in de zeewering.”

Het grootste werk dit jaar zijn zandopspuitingen in Oostende. In Oostende is het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) gestart met de bouw van een stormmuur op de Oosteroever. Nog in Oostende staat de verhoging en de verbreding van de stranden op het programma tussen het groeistrand en Raversijde, het grootste project voor dit jaar. De plannen voor de uitbouw van de zeedijk in Wenduine zijn in opmaak en de opdracht voor die werken komt nog dit jaar op de markt. In Nieuwpoort is een proefopstelling geplaatst voor het bestuderen van de stormvloedkering in de havengeul en in Koksijde worden de zeewerende duinen versterkt.

Nieuwe kansen voor het toerisme

Minister Crevits : “Wij investeren in zeewering en creëren een sterke en een veilige kust. Maar dat is niet het enige. Op veel plaatsen en vaak samen met de gemeentebesturen scheppen wij door deze werken nieuwe kansen voor het toerisme aan de kust”, besluit minister Crevits.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.