Op zoek naar de perfecte verkoopdatum? Wij helpen je verder!

Het verkopen van je huis is het begin van een avontuur en een nieuw leven. Om het hele proces soepel te laten verlopen, is timing belangrijk. Wij geven je vier tips en tricks die ervoor zorgen dat de verkoop van jouw huis een succes wordt.

Hou je verwachtingen realistisch

Huizen worden gemiddeld na een verkooptijd van 100 dagen verkocht. Dit is echter een gemiddelde en bij jouw huis kan het heel anders uitpakken. Zo kan het sneller verkocht worden, maar het kan ook veel langer duren voordat iemand echt geïnteresseerd is in jouw woning. Veel hangt af van de staat van het huis, het uitzicht, de buurt, de ligging en het vraag en aanbod. Zorg ervoor dat je echt de tijd neemt om je huis te verkopen. Als je het proces ingaat met een harde deadline in gedachte is de kans groot dat je teleurgesteld wordt.

De beste periode om je huis te koop te zetten

De beste periode om je huis te koop te zetten, is de periode waarin de meeste mensen op huizenjacht gaan. Heb je een gezinswoning? De kans is groot dat de lente de perfecte tijd is om een bord in de tuin te plaatsen. Families met naar school gaande kinderen gaan voornamelijk in de lente op zoek naar een huis. Niet alleen ziet de omgeving er aantrekkelijker uit met bloesem en blaadjes aan de bomen, maar de verhuisperiode zelf komt ze ook goed uit. In de zomervakantie hebben ze alle tijd om hun spullen van a naar b te brengen en het huis te renoveren. Ook kunnen de kinderen het schooljaar starten op een nieuwe school.

Hou de wetgeving in de gaten

Als je op het punt staat je woning te verkopen, is de kans groot dat je direct wilt verhuizen naar een andere koopwoning. Toch is het soms beter om even te wachten met een verkoop of een nieuwe aankoop met het oog op eventuele veranderingen in de wetgeving. Zo kan het zomaar zijn dat de registratierechten verlaagd worden, waardoor het kopen van een nieuwe woning voordeliger wordt. Hou de wetgeving dus altijd goed in de gaten alvorens je een woning koopt of verkoopt.

Vraag een professional om advies

Een makelaar inschakelen kost je wellicht wat, maar met behulp van zijn of haar expertise kun je uiteindelijk ook veel geld besparen. Een makelaar weet namelijk voor welke prijs jij jouw woning op de markt kunt zetten en wanneer je het het beste kunt verkopen. Of je je woning nu het liefst gisteren of pas over vijf jaar wilt verkopen, een makelaar haalt voor jou het beste uit de verkoop.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.