Wie lijdt aan hooikoorts is beter af aan de kust

Door de late lente is het pollenseizoen later begonnen. Nu het stuifmeel van de grassen in de lucht aanwezig is, is ook de hooikoorts weer van de partij.

Door de late lente is het pollenseizoen later begonnen. Nu het stuifmeel van de grassen in de lucht aanwezig is, is ook de hooikoorts weer van de partij. De hoeveelheid pollen die nu in de lucht aanwezig is, is voldoende om de eerste symptomen van hooikoorts uit te lokken.

Slecht nieuws dus voor wie lijdt aan hooikoorts. De stuifmeelkorrelconcentraties bereiken de zone van hoge intensiteit. De kritieke periode voor hooikoortslijders is meestal tussen half mei en half juli, maar is dit jaar vertraagd door het frisse en natte weer. We kunnen er evenwel op rekenen dat het nog een tijdje zal aanhouden.

Minder stuifmeel aan de kust

Voor hooikoortslijders is het aan te raden om een bestemming te kiezen waar de concentratie aan pollen zo laag mogelijk is. Dit zijn gebieden met relatief weinig bomen, grassen en planten, of gebieden met schone droge lucht en veel wind. De kust is een ideale vakantiebestemming.

Zeelucht bevat meestal duidelijk minder stuifmeel. De westenwind die over zee komt, is redelijk vrij van pollen. Daardoor hebben de kuststreken wat minder belasting met Berkenpollen, omdat deze meer landinwaarts geblazen worden.

Een verblijf aan de kust gedurende de bloeiperiode is aan te raden voor personen die allergisch zijn. Bij Immo Europe  vindt u een waaier aan kwalitatieve studio’s, appartementen of villa’s in en rond Koksijde.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.